Avstrijski avtomobilski klub ÖAMTC je že peto leto zapored razglasil prejemnike nagrade »Marcus«. Za laskavi naziv se je potegovalo 47 novih vozil, ki so prišla na trg v letu 2016 ter so bila glede na stroške uporabe in varnost razvrščena v šest kategorij. Fiat je zmagal v dveh kategorijah. Fiat Tipo Sedan z 1,3-litrskim motorjem MultiJet II 95 Easy je premagal sedem tekmecev v razredu limuzin, Fiat Tipo Station Wagon z 1,3-litrskim motorjem MultiJet II 95 Pop se je uvrstil na prvo mesto kot stroškovno najučinkovitejši novi model v razredu karavanov, v katerem je premagal kar devet tekmecev.

Strokovnjaki ÖAMTC stroškovno učinkovitost izračunajo z uporabno in združeno formulo, v kateri upoštevajo stroške uporabe posameznega modela, in nagradijo nove modele z najnižjimi mesečnimi stroški uporabe v posamezni kategoriji.
 
Značaj, slog in uporabnost v kombinaciji z neprekosljivim razmerjem med kakovostjo in ceno: to so glavne prednosti modela Fiat Tipo, združene v sloganu Tako malo je treba, da dobite veliko. Družina modelov Tipo ima jasno opredeljeno ponudbo in je prava izbira za družine, mlade ali podjetja. V popolnosti izraža vrednote znamke Fiat: uporabnost, preprostost in značaj. Modele odlikujejo še cena, lastnosti in vsebina. Že v zgodnjih fazah razvoja je bila posebna pozornost namenjena skupnim stroškom lastništva (TCO), ki so odločilnega pomena za zasebne in poslovne uporabnike. Najnižje skupne stroške lastništva v razredu omogoča posebno nizka poraba goriva v kombinaciji z nizkimi stroški vzdrževanja in uporabe. Poleg tega preprosta in jasna ponudba ter obsežna serijska oprema dolgoročno ohranjata visoko preostalo vrednost vozil.