Od junija 2017 in še naslednja tri leta bo IVECO uradni ponudnik težkih logističnih vozil za dirkalno moštvo Abarth, ki bo imelo na voljo dve tovorni vozili: Stralis XP in Eurocargo. Prvo je namenjeno za tekmovanje Abarth Selenia Trophy, ki se odvija na dirkalni stezi, drugo pa za tekmovanje Abarth 124 Rally Selenia kot vozilo v Abarthovem podpornem voznem parku.

Pri IVECU s tem uglednim partnerstvom obeležujejo legendarno avtomobilsko znamko, ki najbolje med vsemi izraža tekmovalnost dirkalnih stez in relijskih cest ter športni duh in zmogljivost, ki sta neločljivo povezana s Scorpionom. Sodelovanje ima korenine v začetku osemdesetih let, vse odtlej namreč IVECO podpira moštvo Scorpion na številnih svetovnih prvenstvih in utrjuje zgodovinski uspeh znamke.

Pri IVECU se bodo partnerstvu poklonili s posebno omejeno serijo 124 vozil novega modela Stralis XP TCO2 Champion, odetega v belo z rdečimi in sivimi zaključnimi elementi – torej v tradicionalne barve moštva. S temi 124 vozili obeležujejo slavni avtomobil Abarth 124 Spider, legendo cest in vijugastih dirkališč. Čisto prvo vozilo omejene serije, ki bo zapeljalo iz tovarne, bodo v moštvu Abarth uporabljali v logistične namene.
Omejena serija je ustvarjena tudi po navdihu Emotional Truck novega modela Stralis XP Abarth. Gre za edinstveno vozilo in edini model, ki so ga pri IVECU proizvedli, da bi se poklonili partnerstvu med IVECOM in moštvom Scorpion. Pod livrejo se je podpisal Abarth Style Centre, v katerem so posebno pozornost namenili barvam in grafičnim elementom ter jih uskladili z znamko. Notranjost je resnično v Abarthovem slogu in spominja na model Abarth 124: ima namreč v usnje odete sedeže, volan in vratne obloge.